​Administrata Trump kthen edhe një vendim të Obamës në rivendosje

Administrata e Trump do të inkurajojë mbikëqyrësit e shkollave të kombit dhe kolegët për të adoptuar standardet e pranimit të garave, duke braktisur një politikë të administratës Obama që u bëri thirrje universiteteve të konsiderojnë racën si një faktor në diversifikimin e kampuseve të tyre.

Kthimi do të rivendoste politikën e vendosur gjatë administratës së Presidentit Xhorxh Ë. Bush, kur zyrtarët u thanë shkollave se “inkurajon fuqishëm përdorimin e metodave racore-neutrale” për pranimin e studentëve në kolegj ose për caktimin e tyre në shkollat fillore dhe të mesme.