Mon. May 27th, 2019

Serbia Armatos Ushtrinë Deri Në Dhëmb, Vulin Thotë: 30 Tanke Të Reja Nga Rusia…

Shteti serb po vazhdon të pajiset me armë të reja. Së fundmi ata kanë blerë disa lloje të automjeteve për ushtrinë serbe.

Ministri i Mbrojtjes Aleksandar Vulin ka thënë se ai pret që Hoëitzer vetëlëvizës automjetet “Nora” dhe “Llazar”, të hyjë në përbërjen e Ushtrisë së Serbisë deri në fund të vitit.

Vulin nga foltorja e Kuvendit të Serbisë, duke iu përgjigjur pyetjeve të deputetëve, njoftoi se, në përputhje me Marrëveshjen me Federatën Ruse, në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm do të prokurohen 30 tanke të reja për ushtrinë e Serbisë.

Ministri tha se modernizimi i Forcave të Armatosura për të vazhduar blerjen e helikopterëve të ri tha se “askush në rajon nuk do ti ketë.”

Vulin ka thënë në lidhje me neutralitetin ushtarak të administratës tha se kërkesat e neutralitetit ushtarak që ushtria të jetë e fortë sa ai thotë, “pengesë”, dhe theksoi se Serbia nuk po armatos për të sulmuar dikë.

Është pohuar se situata në ushtri është korrigjuar në mënyrë të konsiderueshme siç thuhet, shikoni në një pajisje më të mira që ju keni ushtarë, investimet në infrastrukturë, por edhe rritjen e pagave në ushtri.

Ministria e Mbrojtjes tha Vulin, për shkak të sfidave në botën moderne, e themeluar Drejtorinë për luftën kibernetike.