Mon. Aug 26th, 2019

Nëse nuk hani mëngjes ka më shumë shanca të prekeni nga sëmundje të zemrës

Nëse nuk hani mëngjes ka më shumë shanca të prekeni nga sëmundje të zemrës
Ngrënia e mëngjesit lidhet me rrezikun e vdekjes së hershme nga sëmundjet kardiovaskulare, sipas një studimi të ri.

Në këtë studim ishin llogaritur shumë parametra sikur mosha e një personi, gjinia, statuti socioekonomik, dieta, stili i jetës, masa trupore dhe statusi i sëmundjeve të mëhershme. Studimi gjeti që ata që nuk tërë kohën nuk hanin mëngjes, ishin 87% më të rrezikuar nga sulmet e zermës, knë krahasim me njerëz që hanin mëngjesin për çdo ditë, thotë Dr. Wei Bao, një profesor i mjekësisë në Universitetin e Iouas.

“Mëngjesi është tradicionalisht i cilësuar si vakti më i rëndësishëm i ditës. Por na ka pasur shumë të dhëna që vërtetonin këtë pohim. Hulumtimi jonë është i pari q e vërteton këtë teori.”, thotë Bao.