A të heqim dorë nga kontraceptivët gjatë kohës së karantinës?

Përgjegjësia e kontracepsionit zakonisht ka tendencë të bjerë mbi supet e një gruaje; ndërsa prezervativët janë të disponueshëm gjithnjë për të parandaluar shtatzëninë dhe përhapjen e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Zakonisht, këto pilula janë të bazuara në hormone, dhe disa gra mendojnë se duan t’i japin trupit të tyre pushim nga hormonet sintetike herë pas here.

Ndoshta, për këtë arsye ato po mendojnë të njëjtën gjë edhe tani që janë në shtëpi për shkak të izolimit nga pandemia botërore e coronavirusit dhe e gjykojnë këtë periudhë si idealen për të “frenuar” veten ndaj të tilla metodave të kontracepsionit.

Nëse po merrni pilulën e kombinuar për arsye thjesht kontraceptive (pra, për të mos kontrolluar periodat tuaja ose për të ndihmuar lëkurën tuaj) dhe nuk jeni aktualisht të izoluar në shtëpi me një partner, shanset janë që nuk do të të kesh seks gjatë karantinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *