Plagëzat në gojë. Kur duhet të shkoni te mjeku

Plagëzat në mukozën e gavrës së gojës quhen afta. Më së shpeshti shfaqen nga ana e brendshme e buzëve dhe faqeve, por mund të shfaqen edhe në skaje të gjuhës apo në pjesën e rrënjës së gjuhës

Dhembin shumë, posaçërisht nëse konsumohet ushqim i nxehtë, i thartë apo me erëza.

Shkaktarët e shfaqjes janë të ndryshëm, ndërsa në disa raste shkaktari nuk mund të zbulohet, transmeton Telegrafi.

Aftat mund të shfaqen tek secili prej nesh, por gratë kanë më shumë gjasa për t‘u prekur prej tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *